Menu Sluiten

Hi-8 digitaliseren

NIEUW: laat nu ook uw hi8 handycam video’s digitaliseren door de digitalisatiehobbyist en maak uw herinneringen blijvend.

Er zijn zoveel redenen om uw hi8 video’s te laten digitaliseren.
Zo kan er ongeveer 1 tot maximaal 2 uur aan video op een Hi8 tape. Dat zijn twee uur aan herinneringen die u niet kunt afspelen zonder een hi8 camcorder. Er is namelijk geen adapter op de markt waarmee u de video tapes kunt afspelen én de handycam’s van toen worden nu niet meer gemaakt.

Daarnaast verslechtert de kwaliteit van analoge videobanden na verloop van tijd.

Wilt u dus uw homevideo’s delen met familie of vrienden? Dan kan dat niet als er geen handycam aanwezig is!

Reden genoeg dus om uw hi8 video’s te digitaliseren

U wilt toch ook dat al uw herinneringen veilig digitaal bewaard blijven? Denk o.a. aan

  • Verjaardag van uw (klein)kind
  • Zwemlessen
  • Vakantievideo’s
  • Dagjes-uit video’s

Het voordeel van het digitaalformaat is dat u de video desgewenst kunt delen met uw vrienden en familie. Zij hebben geen hi8 camera meer nodig, maar bekijken de omgezette hi8 video op TV, computer, tablet en telefoon!

Wat zijn Hi8 Tapes?

Hi 8 is een analoog amateurvideosysteem, ontworpen door Sony. Hi8 is een afkorting voor Hi-band Video 8, en is de opvolger van Video 8. Het biedt sterk verbeterde frequentie en kleurweergave

Het systeem kwam in 1989 op de markt als antwoord op de S-VHS-C tapes van JVC. De kwaliteit is vergelijkbaar met Super-VHS.
Het systeem gebruikt dezelfde tapes als Video 8 maar neemt op met een hogere snelheid. De resolutie van Hi 8 ligt rond de 400 breedtelijnen. Hi 8 is qua kwaliteit vergelijkbaar met S-VHS en S-VHS-C (Bron:https://nl.wikipedia.org/wiki/Hi_8).

Begin vandaag nog met het digitaliseren van uw hi8 video’s

Heeft u geen tijd of zin om het zelf te doen? En vind u een professional te duur? Dan is de digitalisatiehobbyist in Schiedam, Vlaardingen en omgeving het adres voor u! Tegen een kleine vergoeding digitaliseer ik uw herinneringen en zet ik uw hi8 video’s om naar een digitaal bestand.

Digitaliseer mijn hi8 video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − vier =