Menu Sluiten

Dia-negatieven-inscannen

Ik verzoek je vriendelijk rekening te houden met de hygiëne maatregelen IVM het Coronavirus, bij het (brengen en ophalen) van uw te digitaliseren herinneringen.

Ivm grote drukte komen nieuwe aanvragen op een wachtlijst.
Excuses voor het ongemak.

Maak jouw herinneringen blijvend en laat jouw dia’s en negatieven inscannen

De digitalisatiehobbyist scant onder andere kleinbeeld en halfkleinbeeld dia’s. Voor het inscannen maakt het niet uit of de dia’s voor het inscannen op strook staan of geraamd zijn.
Ook kleur en zwartwit negatieven kan ik voor jou inscannen. Voor zowel dia’s, negatieven als ingescande foto’s is het mogelijk om de beelden te bewerken. Denk daarbij aan stofverwijdering voor het digitaliseren van foto’s of de belichting aanpassen na het digitaliseren.

Hiernaast zie je alles wat je vroeger nodig had om te beginnen met het inramen van uw dia’s.

En dan nog kon de pret niet beginnen. Eerst moest je een scherm opzetten; dan de dia-tafel klaarzetten; de diaprojector gereed maken – en vooral zorgen voor een reservelamp. En hoe vaak bleef de diaslede wel niet hangen tijdens het bekijken? Dat is nu allemaal voorbij!!

Kom naar de digitalisatiehobbyist; ik maak het gemakkelijk voor jou.
Ik digitaliseer alle dia’s. Zowel Halfkleinbeeld en kleinbeeld.

Kleinbeeld
Tot aan de opkomst van de digitale fotografie was kleinbeeld de meest gebruikte film in de consumentenmarkt. Dit zijn ook de meeste dia’s die ik krijg om te digitaliseren.

Halfkleinbeeld
Met deze nieuwe film pasten er twee keer zoveel foto’s op een filmstrook, wel 72stuks op een rolletje van 36 opnamen. Ondanks de voortreffelijke camera’s was het succes niet blijvend, omdat de scherpte van de foto’s uiteraard niet helemaal op kon tegen het kleinbeeldformaat, waar men aan gewend was. Een minpuntje was ook dat de camera op zijn kant moest worden gehouden om een opname in het meest gebruikelijke landschapsformaat te maken.

Werkwijze
Voor het digitaliseren van uw dia’s reinig ik ze 1 voor 1 met een speciale borstel. Als ze stofvrij zijn leg ik ze in een speciale slede waar ongeveer 4 dia’s tegelijk inpassen. De slede schuif ik in het Dia-apparaat die is verbonden met de computer, waarna het echte werk pas begint. Want op de computer kan je pas écht zien wat de tijd met de film heeft gedaan: te donker; beschadigingen. Het herstellen word ook door mij gedaan.

Na afloop zet ik alle dia’s klaar bijv. per slede of op nummering. Informeer naar de mogelijkheden!

Additioneel kan ik ook een diaslideshow maken, of een mooie film, eventueel met een achtergrondmuziek.

Na overhandiging van de bestanden verwijder ik de dia’s van mijn computer.

Benieuwd geworden naar de ervaringen van anderen? Bekijk mijn beoordelingen.