Menu Sluiten

Reiniging en kleurcorrectie

Ik verzoek je vriendelijk rekening te houden met de hygiëne maatregelen IVM het Coronavirus, bij het (brengen en ophalen) van uw te digitaliseren herinneringen.

Ivm grote drukte komen nieuwe aanvragen op een wachtlijst.
Excuses voor het ongemak.

Voor- en nabewerking van jouw gedigitaliseerde herinneringen.

De digitalisatiehobbyist kan voor het beste resultaat het aanwezige vuil op de dia’s of negatieven zoveel mogelijk verwijderen en zichtbare beschadigingen behandelen.

Reiniging van dia’s en negatieven

Het schoonmaakproces begint nog voor het inscannen door de dia met perslucht schoon te blazen en met een borsteltje (een soort wattenstaafje) af te nemen. Zo worden vuil en krassen op het oppervlak van de dia zoveel mogelijk gecorrigeerd. Het resultaat is echter niet perfect.

Na inscannen wordt pas echt duidelijk wat de staat van de dia is.
Het kan bijvoorbeeld zijn dat de kleur al deels vergaan is of opgelicht moet worden. De digitalisatiehobbyist kan dan een kleurcorrectie toepassen.

Vanwege de arbeidsintensiviteit – met reinigen en kleurcorrectie ca 30min (per dia!) – heb ik ervoor moeten kiezen om standaard géén reiniging of kleurcorrectie meer toe te passen. Mocht u de dia gereinigd willen dan dient u dat bij uw aanvraag door te geven. Hiervoor geldt wel een meerprijs.

Kleurcorrectie van dia’s en negatieven

Mocht u daarnaast ook kleurcorrectie toegepast willen hebben, dan dient u dit eveneens van te voren aan te geven. Oude en verkleurde dia’s knappen hier goed van op. De totale meerprijs voor reiniging en kleurcorrectie is 0,10cent per dia.

Voorbeelden met en zonder reiniging en kleurcorrectie
  • Alle foto’s hierboven zijn met toestemming van de eigenaar geplaatst op digitalisatiehobbyist.nl. Kopiëren of verspreiding voor eigen gebruik of anders is niet toegestaan.